Stichting Kojinsei Nederland

STAGES


De leden van KOJINSEI kunnen regelmatig
deelnemen aan stages door het hele land.


Martial Arts Weekend in Julianadorp
Kyusho jitsu cursus in Julianadorp
Kyusho jitsu seminar in IJsselmuiden
Acro-training op Urk
Kyusho Jitsu en Dim Mak in Julianadorp
Wado en Shindo Yoshin Ryu in Berlijn
Escrima in Kampen
Bob Nash in Zweden
Summer Camp in Amerika
Wado Class in Bunschoten
Tony Heap
Fukazawa Hiroji
Gassuku in Dronten
Muramatsu Hideo
Martial Arts Weekend in Julianadorp
Ieder jaar organiseren onze sportvrienden in Julianadorp een drie-daags martial art weekend. Een weekend waarin men kan kennismaken met en deelnemen aan diverse martiale disciplines. Dit jaar werd dit weekend gehouden van 20 juni tot en met 2 juli. Een en ander speede zich af in een ontspannen, maar toch leerzame sfeer. De deelnemers konden overnachten in legertenten. Vanuit Kojinsei en Wado Ryu Overijssel namen Wim, Yvonne, Dion, Thijmen, Jelmer en Jochem mee aan dit weekend. Ook nu weer een foto-impressie!
Terug

Kyusho Jitsu cursus in Julianadorp

Als vertegenwoordiger van Budo Society Musashi (UK) voor het oostelijke deel van Nederland bezochten Wim, Yvonne en Dick deze cursus. Via Kojinsei hadden 10 deelnemers zich voor de cursus ingeschreven. In totaal werd er door 18 deelnemers veel geleerd en gelachen. De theorie was pittig, de sfeer was goed en iedereen was razend enthousiast. Na drie intensieve dagen ontvingen alle 18 deelnemers hun 1e kyu in kyusho jitsu. En ze waren het er allemaal over eens: door deze cursus begrijpen ze nu veel meer van hun martiale discipline. De cursisten, instructeur John Piket shihan, Wim, Yvonne en Dick kijken met een tevreden gevoel naar dit weekend terug. Vanzelfsprekend weer een foto-impressie!
Terug

Kyusho Jitsu seminar in IJsselmuiden

Zaterdag 9 maart kregen we een kyusho jitsu seminar van John Piket. John was vanuit Engeland overgekomen om ons enig inzicht te geven in het benutten van drukpunten. We hadden een hoge opkomst, we zaten volgeboekt. Bij velen vielen de monden open van verbazing bij het zien van wat John demonstreerde. Iedereen was razend enthousiast en kreeg een heel andere blik op karate. Ook was Jan Bron tijdens dit seminair aanwezig. We wisten dat Jan de Tai Chi-instructeur van een andere deelnemer was en Wim nodigde Jan dan ook uit een korte demonstratie van Tai Chi te geven. Ook nu weer was de verbazing alom: Tai Chi bleek meer dan een slow-motion gymnastiek voor oude mensen! Het blijkt een heel effectieve martiale kunst! We sloten het seminair af met wat voorbeelden van Qi Gung, het verplaatsen en sturen van energie. En wederom uitpuilende ogen en openhangende monden. Al met al een bijzonder geslaagd seminair. Vanzelfsprekend een foto-impressie!
Terug

Acro-training op Urk

Wim, Yvonne, Bjorn en Ingeborg zijn op 23 februari 2012 naar Urk geweest om daar les te geven aan acro meisjes. De warming-up deden de meisjes zelf, we waren heel verbaasd toen we zagen hoe lenig die meisjes wel niet waren. Toen de warming-up voorbij was, gingen we de eerste groep meisjes lesgeven. Het eerste gedeelte van de training waren de meisjes nog niet echt geïnteresseerd, maar toen Wim Bjorn voor de eerste keer liet "vliegen" bij een techniek waren ze gelijk geïnteresseerd. Het was echt heel grappig toen ze in één keer geïnteresseerd waren en om keken. Terwijl de meisjes bij acro ook vaak vallen, schrokken en gilden ze kei hard toen ze elke keer weer opnieuw Bjorn door de lucht zagen "vliegen". En Bjorn"s spagaat vonden ze erg indrukwekkend. Tussendoor hebben we een kata voor gedaan, het was een hele leuke ervaring om een kata voor acro meisje te doen. Toen de eerste groep klaar was hadden we een soort van kleine pauze. De acro meisjes gingen even hun dansje doen en daarna gingen we weer verder. Bij de tweede groep mocht ik (Ingeborg) lesgeven. "Ik was heel zenuwachtig. Ik durf normaal ook al niet zoveel voor mensen die ik niet ken, maar het was wel een super leuke ervaring." De meisjes die ik lesgaf waren allemaal heel geïnteresseerd dat was leuk om te zien. En tussendoor hebben we weer een kata laten zien. Wat ze weer leuk vonden om te zien. De derde groep mocht Bjorn lesgeven. "Bjorn vond het heel leuk om te doen. Het was voor hem een leuke ervaring." Het lesgeven ging goed. En ook na deze groep hebben we allebei weer een kata laten zien. De vierde groep werd lesgegeven door Wim, Yvonne en Bjorn. Het zag er super leuk uit. Ook hierna hebben we allebei weer een paar kata's gelopen en ook nog een paar samen. Met de "cooling down" hebben de meisjes het weer via hun manier gedaan.
Bjorn: Het was heel leuk om dit te doen. Ik zou het zo nog een keer doen. De meisjes waren geïnteresseerd en vonden het ook heel leuk.
Ingeborg: Het was een super leuke ervaring om dit te mogen te doen. Het was heel leerzaam en ook heel grappig. Ik zou dit zo nog een keer doen!
Groetjes Bjorn en Ingeborg.
P.s.: Heel erg bedankt Wim en Yvonne.
Terug

Kyusho Jitsu en Dim Mak in Julianadorp

In november 2011 kwam John Piket vanuit Engeland naar Julianadorp. Hij verzorgde hier een 3-daagse stage Kyusho Jitsu en Dim Mak. Daar het Japanse Kyusho Jitsu een variant is van het Chinese Dim mak konden beide disciplines moeiteloos gezamenlijk worden behandeld. Omdat Wado Ryu grondlegger Otsuka een meester was in atemi, het op de juiste manier treffen van de juiste punten, was deze workshop een welkome uitdaging voor ons. John bracht ons de principes van het gebruik van drukpunten bij en zelf zagen we nog beter wat Otsuka met zijn Wado-technieken bedoelde. Natuurlijk opent dit deuren om ons hier nog verder in te verdiepen.
Terug

Wado en Shindo Yoshin Ryu in Berlijn

In februari 2007 gaven Bob Nash (Wado) en Toby Threadgill (Shindo Yoshin Ryu) een stage in Berlijn. Wado is grotendeels geworteld in Shindo Yoshin Ryu jujutsu, dus het beloofde een interessante stage te worden. Onze instructeurs Wim, Yvonne en Dick waren er dus bij! Nash sensei en Threadgill sensei demonstreerden op uiterst bekwame wijze ons de specifieke eigenschappen van Wado. En natuurlijk moesten we ook dit keer weer veel zelf doen. We hebben er verschrikkelijk veel geleerd en hopen deze kennis op jullie over te dragen. Natuurlijk ook nu weer een foto-impressie!
Terug

Escrima in Kampen

Met een grote groep instructeurs en leerlingen bezochten we in in december Kampen een escrima-stage. Escrima is een Filipijnse vechtsport, waarbij word getreden met stokken en messen. Een bijzonder enerverende en leerzame stage. Veel technieken blijken ook heel bekend voor te komen, dus weer genoeg ideeën voor de karateka! Bekijk de foto-impressie van deze stage maar eens...
Terug

Bob Nash in Zweden

In september 2006 was Wado-specialist Bob Nash in het Zweedse Kungsbacka. Instructeurs Wim, Yvonne en Dick bezochtten dit stage-weekend. Bob Nash is een voortreffelijk leraar, die heel duidelijke instructies en uitleg geeft. Ook voor oude "Wado-rotten" bleek dit een heel inspirerend weekend. De foto-impressie spreekt voor zich!
Terug

Summer Camp in Amerika

Instructeurs Wim en Yvonne bezochten dit jaar (2006) het Wado Summer Camp in Amerika. Organisator van dit camp is de grootmeester Bob Nash, een Japanse Amerikaan. Nash is één van die mensen die vinden dat er teveel Wado-elementen werden gewijzigd en dat Wado daardoor aan effectiviteit inboette. Samen met Shindo Yoshin Ryu grootmeester Toby Threadgill sensei en Nash' leraar Takagi Hideo sensei werden de deelnemers op uiterst vakkundige wijze getraind. Bekijk de foto-impressie van deze stage maar eens...
Terug

Wado Class in Bunschoten

Karateschool Tenno in Sassenheim organiseert regelmatig Wado Classes. Het doel van deze dagen is het onder de loep nemen van Wado-specifieke elementen en het "opschonen" van Wado. Dit omdat vele karate-instructeurs vinden, dat Wado teveel invloeden van andere stijlen heeft en dat daardoor de effectiviteit van Wado verminderd is. Instructeurs Wim en Yvonne bezochten diverse van deze classes. De foto-impressie van zo'n stage is gemaakt tijdens de class, die gehouden werd bij Johan de Haan sensei te Bunschoten.
Terug

Tony Heap

Karateschool Tenno in Sassenheim nodigde in oktober 2005 de Engelse grootmeester Tony Heap uit. De instructeurs van Kojinsei waren natuurlijk ook aanwezig. Heap sensei behandelde tijdens deze stage de kumite kate, waaruit in Wado Ryu later de kihon kumite zijn ontstaan. Deze kumite kata zijn zeer praktische verdedigingstrainingen met grote toepasbaarheid. Daarnaast werden tanto dori behandeld, verdedigingen tegen mes-aanvallen. De instructeurs haalden hun hart op bij zoveel praktische kennis en informatie. Heap sensei is een modern karateka die de lijn van Suzuki sensei volgt. Zijn assistenten en hij gaven op een humoristische, vriendelijke manier les en waren op alle manieren behulpzaam bij de oefeningen. Een stage die zeker voor herhaling vatbaar is! Bekijk de foto-impressie van deze stage maar eens...
Terug

Fukazawa Hiroji

Eind september 2005 volgden de instructeurs een stage bij Fukazawa Hiroji. Deze in Parijs wonende Japanner liet blijken dat niet alle Japanners traditioneel zijn. Hij toonde duidelijk aan dat karate evolueert en dat ook Japanners voor de (Europese) modernisering te vinden zijn. Fukazawa sensei gaf met veel humor les op een manier die ons westerlingen aanspreekt. Hij stond open voor commentaar en liet iedereen -van witte tot zwarte band- in zijn waarde. Er volgde bunkai van verschillende kata, met name Niseishi. Ook legde hij uit dat Wado Ryu eigenlijk geen bunkai als zodanig kent, maar dat de kataverklaring terug te vinden is in ohyu en kihon kumite. Onze instructeurs hebben deze stage als bijzonder leerzaam ervaren en gaan de opgedane kennis dan ook weer overbrengen op de leerlingen. Deze stage werd georganiseerd door Tomonokai in Zoetermeer. Een foto-impressie van deze stage...
Terug

Gassuku
Zo was er bijvoorbeeld eind juni 2005 een karateweekend (gassuku) in Dronten. Voor een bescheiden bedrag konden de leden hier een heel weekend doorbrengen. Naast de te houden stages en trainingen was er natuurlijk ook genoeg vrijetijd, zodat sport en ontspanning elkaar afwisselden. Dit geslaagde weekend was georganiseerd door karateschool Tenno in Sassenheim. Kijk maar eens naar de foto-impressie van deze gassuku...
Terug

Muramatsu Hideo

Maar ook de instructeurs volgen regelmatig stages. In mei 2005 volgden zij bij Bushido Ryu in Almere een stage bij de Japanse instructeur Muramatsu Hideo. Muramatsu sensei is bekend van diverse gerenommeerde boeken over Wado Ryu karate. Het thema was het beleven van karate, dus beseffen dat je met je hele lichaam en geest karate beoefent. De foto-impressie van deze stage geeft je een indruk...
Terug